Bondemanden, han har altid travlt…..

Bukkejagten er forlængst overstået, uden andet resultat end den flotte buk fra 16/5. Nedenstående kunne måske være et emne her til efteråret…..

For at gøre lidt for især fuglevildtet prøver vi at plante for vildtet ude i terrænet. Det har længe været et ønske, men jeg synes det har været svært at finde den fornødne praktiske viden. Når man som jeg ikke er vokset op i et landbrug og dermed ikke har en naturlig tilgang til det at dyrke jorden er det langt fra ide til handling.

IMAG0051

På jagtmesse i Frederiksborghallen havde www.vildtplejeren.dk en stand hvor jeg fik en god snak med dem om hvad man kunne gøre. Jeg besluttede at følge deres anvisninger og plante fodermarvkål, cikorie og boghvede. Det kommer til at give en tre-årig beplantning hvor boghveden kommer op med det samme og er med til at give godt dække.  Fodermarvkålen er attraktiv for råvildt og giver samtidig et godt bunddække til fuglevildt. Frø blev bestilt hos vildtplejeren.

IMAG0683

Med god hjælp fra en kyndig maskinfører i den gamle gule MF 135 blev der i foråret først harvet op to steder. Efterfølgende blev der sprøjtet. Efter 14 dage blev der fræset og sprøjtet igen. Slutteligt blev der fræset og dernæst kunne vi så. Der er sået striber med ren fodermarvkål, og striber med blanding af cikorie og boghvedefrø. Striberne blev lukket og så var det ellers bare at vente…

IMAG0773

Efter kort tid begyndte de første spæde planter at komme op. I startfasen har jeg luget bedene to gange i forhold til kvikgræs og brændenælder der er meget hurtigt til at tage over. Det ene område er kommet rigtigt flot op, det andet har kæmpet lidt mere men er endt med at blive ok. Kan dog se jeg nok ikke slipper for at fræse en gang til mellem rækkerne hvis ikke brændenælder og græs skal vinde.

IMAG0821

Ovenfor er vi lidt længere henne i processen, og det første billede viser en meget flot buk der nyder resultatet. Første billede med bukken er taget i ovenstående bed efter to måneder. Så der er helt sikker gevinst. Fuglene lader også til at være henrykte, desværre ikke så mange fasaner, men når man kommer derned letter altid et hav af solsorte og andre småfugle fra bedene.

Dette indlæg blev udgivet i Jagt, Råvildt, Udstyr, Uncategorized, Vildtbeplantning og tagget , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *