Når alting lykkedes!

16/5 ringede telefonen 03.45. Det var stadig mørkt udenfor, men lyset kunne anes. Fuglene var begyndt at pippe en smule, og da jeg havde svælget en kop kaffe og kom udenfor var fuglene godt i gang med deres morgensang.

Sidst år var jeg bortrejst på premieredagen så denne gang var den imødeset med stor spænding. Jeg havde haft god tid til forberedelser, tøjet lå “brandmandsparat”, riflen var efterset og skydestok og støvler stod klar i entreen.

Afsted i bilen, og så en god halv time til at liste sig igennem terrænet ned til “den gode bukkestige”. Op i stigen og så ellers bare nyde det. Fantastisk, man glemmer fra gang til gang hvor vilde og flot forårsmorgener er.

Klokken var 04.35 og jeg var tilfreds!

Ulige 8-enders

Ulige 8-enders

Klokken 05,30 kom ham her listende ind i lysningen hvor jeg sad. Han kom fra venstre og til at starte med forhindrede nedhængende grene et ordentligt skud. Så mens jeg ventede fik jeg nerverne i ro, og kunne iagttage ham skrabe så græs og jord fløj ud til alle sider…for her var han konge !

En kugle fra min Savage 110 bragte kongen til fald et minut senere. Jeg havde fået nerverne i ro og satte et perfekt skud. Bukken “gik ned i knaldet” og lagde sig hvor den stod. Morgenstilheden sænkede sig igen over lysningen og fuglene begyndte at synge igen.

IMAG0618

Efter de obligatoriske 10 minutter afladede jeg riflen og gik ned for at kigge. En flot ulige 8-enders buk lå forendt. Lidt lille rent kropsligt, men opsatsen fejlede ingenting. En kop kaffe med mælk og godt med sukker blev indtaget og så blev bukken brækket og slæbt op i laden og hængt til modning.

En fuldstændig perfekt morgen! Det er lang tid siden jeg i den grad har følt at det hele har “klappet”. I skrivende stund er bukken forlagt, hovedet er frosset til senere afkogning og montering og jeg skal snart til slagteren og hente røgvarer…

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *