Storvildtsjæger??

Jeg har nu haft mulighed for at gå på jagt det samme sted i 4 år. Til dato har jeg sæt råvildt, ænder, gæs, ræv og en del andet vildt, både jagtbart og ikke jagtbart.

Forleden morgen blev der spottet kronvildt på arealet! Jeg var en smule skeptisk da jeg først hørte det, men en gennemgang af den hestefold hvor dyrene var spottet afslørede spor som på billedet. Den nøgle der ligger ved siden af sporet måler 6 cm og afslører både at jeg kører Hyundai og at de friske spor var af en betragtelig størrelse. Der er højst sandsynligt tale om hundyr (hinder) ud fra hvad der er set.

IMAG0504

Så jeg har været i gang på Google og har fået lidt mere viden om kronvildt. Sporstørrelsen passer meget godt (6-8 cm) Det lader også til at bestanden i Nordsjælland vokser lige så stille. Jeg har fundet denne side : http://ign.ku.dk/om/skovskolen/kronvildt-sjaelland/  og har downloadet den publikation der er tilgængelig via linket . Så nu må jeg i gang med at kloge mig lidt.

Men hvis der skulle være kronvildt må det i Region hovedstaden må det kun jages fra 1/11 til 30/11… Hvis man overhovedet kommer på skudhold.

Buk

Til bukkejagten i maj er der indtil flere lovende kandidater der lister rundt på terrænet. Vildtkameraerne fra Aldi er en stor hjælp, både i forhold til at se hvad der er af vildt (og ja, der sidder også et kamera og spejder efter kronvildt 🙂 ) men også til at se hvornår på døgnet der er aktivitet.

Natbuk (s)

Kameraovervågningen betyder også jeg ikke skal forstyrre så meget. Visse steder har det været svært at komme uset (og uhørt) frem fordi der stadig er uanstændigt meget vand på overfladen. Der er et dræn der er defekt et sted, vi har startet eftersøgningen men det er endnu ikke lykkedes at finde defekten. Vi har til gengæld fået gravet og genfyldt lidt huller 🙂

Terapi...

Jeg håber vi får lavet det defekte dræn så terrænet tørrer lidt mere ud til bukkejagten 16/5.  Ellers kan det blive nødvendigt at flytte stiger m.m.

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Jagt, Jagt. Skydestige, Kronvildt, Nydning, Råvildt, Riffelskydning og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *