En dårlig morgen der blev bedre

En morgen i oktober sidste år var der tid til endnu en rævejagt.

IMAG0804

Dejlig solskinsmorgen, jeg havde siddet og nydt det et stykke tid da der kom en ræv listende ind i lysningen. Den kom ud til venstre for mig, ganske tæt på stigen. Jeg vil tro der var omkring 20 meter da jeg lagde an, sigtede og trak af. BANG, repeter og kig op : Ræven var væltet, den rejste sig igen og løb tilbage ind i skoven mens den skreg. Den tog sæde omkring 5 sekunder inde i skoven og løb derefter videre.

De der har prøvet at anskyde kender følelsen, der er absolut ikke rart, man ryster endnu mere end hvis man har nedlagt et dyr og det eneste der går gennem hovedet på en er at prøve at gøre skaden god igen. I dette tilfælde umuligt, ræven var over alle bjerge.

IMAG0810

På billedet ovenfor kan man se hvor ræven stod da den blev ramt. Det mørke er ikke blod men planter, der kan anes lidt rødt blod til højre i billedet. Jeg undlod at trampe for meget rundt derovre, billedet er taget da eftersøgningen var overstået. Jeg havde ingen netdækning derude, og kunne derfor ikke slå en schweisshundefører op på nettet. I stedet ringede jeg til 1812, og fik via Dyrenes Beskyttelses vagtcentral oplyst navne og numre på de tre nærmeste hundeførere. 45 minutter efter! stod der en hundefører klar til at foretage en eftersøgning af den anskudte ræv. Jeg var dybt imponereret.

IMAG0811

Ovenstående viser kuglens bane i jorden. Efter cirka halvanden times eftersøgning ind over tre tilstødende matrikler og 2,5 kilometer måtte vi opgive. Ræven var undsluppet og var gået i grav. Lidt ærgeligt, jeg havde gerne set vi havde fundet og affanget den.  En skidt oplevelse, der dog blev gjort væsentligt bedre af den store entusiasme og proffessionalisme som hundeføreren lagde for dagen. Kæmpe ros til ham og til hele schweisshundekorpset.

IMAG0813

Det er aldrig rart at lave en anskydning. Og bestemt ikke noget jeg ønsker at gøre igen. En efterevaluering samt samtale med hundefører afslørede at det var mit manglende kendskab til kuglebaner der var medvirkende årsag. Nar riflen er indskudt til 100 meter starter projektilet under sigtelinien, stiger og falder derefter igen for så at ramme indskydningspunktet ude på 100 meter. Forvirret? Se dette link :

( http://www.lindeballejagt.dk/indskydning%20af%20riffel.html )

det forklarer princippet godt. Min teori er at jeg har ramt for lavt. Inde på 20 meter burde jeg have sigtet 2-3 cm højere på målet.

En lærestreg for mig. Jeg synes ikke det er noget der skal holdes hemmeligt, derfor dette indlæg i håb om at dem der måtte læse det og så lærer noget nyt, ikke laver den samme fejl som mig!

Dette indlæg blev udgivet i Jagt, Jagt. Skydestige, Riffelskydning, Rævejagt, Udstyr og tagget , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *