Morgenjagt

I sidste uge havde jeg en god morgen på reviret. Jeg var kommer afsted i god tid og var således i stigen en halv time før skydetid. Knap havde jeg sat mig før den første ræv kom listende igennem lysningen, ned under stigen hvor jeg sad og videre op i skoven bag mig.

Lige pludseligt var der lang tid til solen stod op. 🙂 Ti minutter før begyndte jeg at bruge mit ræve”piv”. Den simulerer et såret dyr og er overraskende god til at lokke ræve til. 20 minutter over solopgang kom en flot ræv listende ud i lysningen, tydeligvis på jagt efter det “sårede dyr”.

Den stod stille og jeg fik kontrol over puls og åndedræt og lod skuddet gå. Ræven lagde sig hvor den blev ramt, og dermed var sæsonens ræv nummer to en realitet….

En flot han!

En flot han!

Jeg arbejder koncentreret på at få nedbragt bestanden af ræve. I år har der været mange ræve, kombineret med rovfugle har det været et hårdt år for småvildtet. Der vil selvfølgeligt altid være ræve på reviret, men det er nødvendig med en vis regulering for at give småvildtet en chance.

Ventetid

Ventetid

Selv om jeg skriver om nedlagte ræve m.m. skal man ikke tage fejl af, at anstandsjagt for størstedelens vedkommende er ventetid. Ventetid og forberedelse. Så hvis man kan lide at sidde alene, nyde roen og lade tankerne vandre, så er jagt en oplagt mulighed.

Kandidaten

Kandidaten

Fodertønden er velbesøgt, ovenfor et billede af bukken fra sidste indlæg. Han kan kendes på at der mangler en sprosse på den ene stang. Er lidt i tvivl om afskydning af bukke og skal læse lidt op på hvad der er mest fornuftigt. At skyde de små bukke og lade de store videreføre deres gener, eller at skyde en stor og satse på den næste store er på vej??

Rå

Rå med to lam

Rå med to lam

Ellers er der masser af andet råvildt, der følger lidt flere billeder, læg mærke til at lammet stadig dier hos råen. Tror tidligere jeg har skrevet om det, men jeg venter bevidst med at skyde råvildt til medio november, så er der større chance for at lammene kan klare sig selv. Der er rigtig meget super viden at hente om alt hvad der vedrører råvildtet på den fantastiske side www.raavildt.dk

I fodertønderne er der nu en blanding af hvede, hvalset havre og knust majs. Der er størst afsætning på den med sprederen fra Biltema (mere følger) tønderne med konventionelle fjedre er der ikke så meget synk i….

For øvrigt, vigtig info : Programmet Nak & Æd har fået deres egen youtube-kanal hvor der uploades hele programmer (nu hvor medieforliget har smadret DR´s egen hjemmeside) Fik lige et herligt gensyn med bukkejagten fra sæson 2…

www.youtube.com/user/NAKOGAEDfans

 

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Behandling af vildt, Jagt, Nydning, Råvildt, Rævejagt, Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *