En søforklaring !

Nederst på jagtreviret ligger en lille sø. Den får, så vidt vi kan finde ud af, primært nyt vand fra afvanding af marker hvilket betyder at der er mange næringstoffer i søen. Sidste sommer var det meget varmt og tørt, det bevirkede at søen til sidst var fuldstændig groet til i alger.

Søpølse

Søpølse

Vi har fældet en del buskads og træer omkring søen og dermed åbnet den for lidt mere blæst og sol. Vi håber dette vil medvirke til at søen ikke gror til, ligesom vi håber at det bedre udsyn får flere ænder til søen.

Som en yderligere foranstaltning for at undgå algevækst har vi år prøvet at lægge halmposer ud i søen. Det lyder som en røverhistorie, men den skulle være god nok (http://www.soedoktoren.dk/halm.htm ) Så der er blevet pakket halm til den store guldmedalje 🙂 Jeg brugte (som linket også foreslår) en gammel juletræspakker. Jeg kan dog anbefale at lægge nettet dobbelt, det er noget tyndt materiale og den megen håndtering får det let til at revne. I hver pakke blev der også lagt et par tomme plasticdunke for at hjælpe med at holde pølsen flydende.

Udlagt i søen

Udlagt i søen

I alt er der lagt 4 søpølser ud. De er hver især tøjret til bredden med reb for bedre at kunne få fat på dem når de skal op. Jeg glæder mig til at se hvor meget indflydelse denne lille operation har. Såfremt det ikke virker er næste skridt en oprensning eller en form for iltning….

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *