Helt i hegnet…

Så er jeg i gang…ganske vist (endnu) uden nedlagt vildt, men rig på skønne morgen og aftenoplevelser. Septembers skift fra sommer til efterår byder på det det hele. Flotte halvkolde morgener hvor tågebankerne driver ind og forvandler træer og buske til mærkelige skulpturer, vindstille aftner hvor der dufter af våd jord, smårådne blade og modenhed og dage hvor regnbygerne driver forbi og vejret skifter hurtigere end navnene på reality-kendisser.

Jeg har kun været ude med riflen, på anstand efter ræv. Der er heldigvis masser at se på, både råvildt og småfugle. Og jeg har da også set Mikkels røde silhuet krydse min vej et par gange, uden at jeg dog er kommet på skudhold.

Tidlig tåget morgen!

Tidlig tåget morgen!

 

Ved siden af selve jagten bruger jeg lidt tid på at forsøge at få skik på området omkring søen (nu nedgraderet til vandhul på grund af tørke) Det har været muligt at få skåret meget buskads ned, og trimmeren er også brugt flittigt. Jeg har forsøgt at åbne bredderne på søen lidt, således at vandet bedre kan ses. Så nu krydser jeg fingre for lidt mere vand således at det igen kommer til at minde om en sø.

Vandet mangler!

Vandet mangler

Jeg har allerede sat en ekstra fodertønde ud, og flere er på vej. Jeg har nedgraderet til 60 liters tønder, de er nemmere at håndtere og stikker ikke så meget ud i landskabet. Og de bliver altså ikke tømt så hurtigt som man skulle tro. Der er nemlig ikke så meget fuglevildt på reviret som man godt kunne ønske sig, og så længe jeg ikke får reguleret flere ræve end 0 (:-)) så kommer der nok heller ikke så meget.

Zippo viser gode takter i træningen. Jeg kæmper stadig med lydigheden, men det går fremad. På den positive side er hun lærenem og så er det godt at se at hun ikke er så hård i munden som Halo. Hun bærer dummier og fugle meget blidt.  Jeg bruger meget Rolf Andersens bog “Få den jagtkammerat du fortjener”. Den kan anbefales, jeg bruger den som opslagsværk når jeg er i tvivl om hvordan en øvelse skal indlæres eller genopfriskes. Den er nem og overskuelig.

DCIM100MEDIA

På reviret er der til to sider opsat hegn langs grunden. Det har ikke været et problem før, men for 14 dage siden gik der et stykke råvildt i hegnet. Man kan se dyret har kæmpet hårdt, så hårdt at det tykke ståltråd var snoet to gange om det ene bagben. Desværre skete det et sted hvor jeg ikke kommer særligt ofte hvilket har resulteret i en pinefuld død for dyret. Øv til det. Jeg håber på at der fra nabos (som ejer hegnet) side gives tilladelse til nedtagning af hegnet, det er noget der så vil blive prioriteret op….

De sørgelige rester

De sørgelige rester

 

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Apporttræning, Fældefangst, Hundetræning, Jagt, Nydning, Rolf Andersen, Rævejagt og tagget , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *