Sæsonstart !

Efter sommerdvalen går jeg nu og glæder mig til jagtsæsonen starter. 1/9 åbnes der for jagt på både ræv og krage. Så planen er at der skal reguleres ræv i september.

Sommeren er, ud over afslapning, også blevet brugt til en del forskellige jagtlige sysler. Efter kurset i fældefangst hos Danmarks Jægerforbund, vil jeg prøve at omsætte teori til praksis. Jeg har derfor bygget et par kragefælder som i dette link = http://www.hunter-kim.dk/redskaber%20til%20jagt.html Det synes jeg egentlig jeg er sluppet meget godt fra, det bliver spændende at se om det lykkedes. Så kan jeg også få smagt kragebryst!

Flot ser den ud, jeg håber den virker..

Flot ser den ud, jeg håber den virker..

I august måned havde Danmarks Jægerforbund arrangeret en rundvisning på Gavnø. Oplægget var “professionel terrænpleje i praksis”, jeg håbede dog som amatør at kunne suge lidt viden til mig. Skytten på Gavnø viste rundt på den 500 Ha store ø som Gavnø ligger på. Der var mange spændende detaljer man kunne suge til sig. I særdeleshed omkring vildtstriber og beplantning for vildtet.

Vi blev kørt standsmæssigt rundt...

På Gavnø udsættes hvert år 8000 fasaner med henblik på jagt. Da vi besøgte stedet var man begyndt at lade dem gå frit uden for deres opdrætsindhegninger. Jeg har aldrig set så mange fasaner samlet på et sted… Det var lige før de blev kørt over af traktoren der trak vores vogn.

Jeg har respekt for at jagtvæsenet et sådant sted drives som en forretning og at man derfor gerne vil tjene penge. Dog har jeg lidt svært ved at se det sjove i at gå på fasanjagt på den måde. Hvor ligger tilfredsstillelsen i det? Selvfølgeligt skal der ske noget når man er på jagt, men for mit vedkommende er en jagt hvor der nedlægges “vildt vildt” noget mere spændende. På et sted som Gavnø må det kunne lade sig gøre at have en forholdsvis god bestand UDEN udsætning. Men selvfølgeligt er der sikker gevinst når man udsætter, og med de priser der er for jagt på sådant et sted vil folk gerne have “value for Money” Hvad det begreb dækker over er der flere fortolkninger af.

Blot et lille udsnit af de mange fasaner...

Blot et lille udsnit af de mange fasaner…

Men en spændende aften med meget god info.

Ny tønde under konstruktion

Ny tønde under konstruktion

Det har været for varmt til hårdt fysisk arbejde på jagtreviret 🙂 Det er blevet til lidt græstrimning, det er det. Og så er jeg gået i gang med at sætte flere fodertønder op. Denne gang bruger jeg de små 60 liters i stedet, jeg synes de er nemmere at håndtere, og efter en gang maling blender de bedre ind i terrænet.

Når temperaturen falder til et lidt mere behageligt niveau rent arbejdsmæssigt er der en del at tage fat på. Ventetiden på det, og på sæsonstart i det hele taget bruges på intensiv lydighedstræning med Zippo. Hvis den skal gøre sig som jagthund er der en del at arbejde med omkring lydighed….

Dette indlæg blev udgivet i Behandling af vildt, Hundetræning, Jagt, Rævejagt, Udstyr og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *