Fælden klapper !

Den 31/5 havde jeg meldt mig til et kursus i fældefangst. Kurset afholdtes af Danmarks Jægerforbund på deres kursusejendom beliggende i Kalø Vig. Et pragtfuldt sted, og højt solskin fra en næsten skyfri himmel gjorde bestemt ikke dagen mindre god.

Udsigten hos danmarks Jægerforbund

Udsigten hos danmarks Jægerforbund

På kurset blev jura og etik omkring fældefangst gennemgået. Samtidig fik vi en grundig indføring i de forskellige dyrearter som må fanges i fælder.

Fælder i alle afskygninger..

Fælder i alle afskygninger..

Efter en fornuftig frokost blev eftermiddagen brugt på det praktiske omkring fælderne. Hvordan skal de laves, hvordan virker de og hvordan skal de stilles op så der er “gevinst”. Der er meget at lære, og mange “cowboytricks”. Vores underviser var tidligere herregårdsjæger og kunne øse af rigtigt mange guldkorn.

Cigarkassefælde

Cigarkassefælde

Mit formål med at deltage på kurset var at blive istand til at regulere nogle af de mange prædatorer der findes på jagtreviret og at kunne gøre dette med passive midler. Jeg kan anbefale kurset, specielt hvis du er nybegynder indenfor fældefangst. Det er god basisviden man får, samtidig med man får lidt materiale med hjem der kan bruges som opslagsværk.

Planen fremadrettet er at bygge fælderne nu og derefter stille dem ud i terrænet med udløsermekanismen blokeret. På den måde kan ræv m.m. vænne sig til fælderne og samtidig kan fælderne nå at “lugte af”. Når sæsonen starter kan man så aktivere fælderne. Det bliver spændende at se.

 

Dette indlæg blev udgivet i Behandling af vildt, Fældefangst, Jagt, Rævejagt, Udstyr og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *