BUK DIG !!!

Det gør jeg, om ikke andet i støvet for jagtens gudinde Diana!

Grundlovsdag bød på en fridag og den skulle selvfølgelig udnyttes. Da vækkeruret ringede klokken 04.00 var jeg meget tæt på at vende mig om på den anden side og sove videre. Men jeg fik kæmpet mig ud af tågerne, fik lidt vand i hovedet og en kop kaffe i maven.

Ven ankommet til reviret brugte jeg en god halv time på at pürsche mig ned til den nye stige. Jeg har ikke tidligere haft held til at observere råvildt fra den stige, man havde besluttet at nu skulle den have en sidste chance før den blev flyttet.

Da klokken var 05.05 sad jeg godt til rettet i stigen med ladt riffel. Jeg lyttede til morgenens overvældende koncert af fugle og nød tilværelsen. Pludselig blev jeg opmærksom på en bevægelse fra højre. En pæn buk spadserede ind i lysningen og gav sig til at stå og esse med siden til.

IMG_5437

Der var ikke tid til håndkikkerten, riflen kom op i skulderen, høreværnet trukket ned over ørene, jeg sigtede, holdt vejret og trak roligt af…BANG! Jeg repeterede og kiggede op over kikkertsigtet. Bukken var gået ned hvor den blev ramt, den lå nu og sprællede… Fra dyrets side er det ren adrenalin der får den til at fortsætte, men mit indre DN-medlem nåede da lige at løbe et par gange i ring mens han råbte :”Undskyld-undskyld-undskyld”.

Den rationelle del af mig observerede dyret i kikkertsigtet og efter 30 sekunder var der ro på. Klokken var 05.12 og jeg havde lige nedlagt min første buk. Alting gik nu på mig, åndedrættet var hurtigt og mine hænder rystede samtidig med at jeg var meget glad.

Det var lidt svært at vente 10 minutter, men jeg gjorde det 🙂 Jeg kravlede ned ad stigen og gik med ladt riffel hen, blot for at konstatere at dyret VAR forendt. Så kunne jeg aflade og beundre den flotte seks-enders der lå i det blodige græs foran mig.

Bukken brækket

Bukken brækket

Efter at have samlet mig lidt tid fik jeg brækket dyret. Dovneløsningen (og bevar bukserne fri for blod-løsningen) blev valgt og Hiluxen kørt ned i terrænet for at transportere dyret tilbage til stalden. Nu hænger den flotte buk i stalden, pakket ind for fluerne og venter på at blive brækket.

Jeg er meget glad, alt gik som jeg gerne ville. Bukken stod rolig på 45 meter og den forendte med det samme. Helt perfekt morgen. For “nørderne” kan det oplyses at dyret er nedlagt med min trofaste Savage 110 i 308W med Lapua 9,7 g jagtammunition.

Close-up af opsatsen.

Close-up af opsatsen.

Dette indlæg blev udgivet i Jagt, Jagt. Skydestige, Nydning, Råvildt, Riffelskydning, Uncategorized og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *