Smil og sig “appelsin”

Dagen startede som alle dage burde, med en snert af nattefrost hængende og en klar himmel med resten af månen stående tydeligt. Jeg vågnede tidligt, havde egentligt sat uret men det indre ur kom altså først. Efter en hurtig kop kaffe og lidt morgenmad var jeg klar til en morgenpürsch.

Nydning

Nydning

Jeg gik stille ned igennem terrænet. Fuglene fløjtede som om de var betalt for det og solen trak en let morgentåge hen over markerne. Når man øver sig i at pürsche rundt på den måde sker der tit det (ihvertfald for mig) at man når til et punkt hvor man tænker “Nå, men der er ikke det store idag” Og bedst som man vender sig og kommer til at træde på en gren der knækker med et højlydt brag, ja så springer der 3 stykker råvildt fra tre forskellige skjul mindre end 10 meter fra hvor man står… Det giver en meget god indikation af at man er rimelig god til at snige sig, men så sandelig også at råvildtet er mestre i camouflage..

Motorvej

Motorvej

En ting der dog afslører vildtets gang på terrænet er de “motorveje” der opstår visse steder. Ovenstående er fotograferet samme morgen, der er god trafik på strækningen, næste skridt må være at anlægge en rundkørsel som en del af vildtplejen…

Smiiiil!

Smiiiil!

Dagens pürsch bragte ham her på banen. Jeg brugte en halv times tid på at stå og iagtage ham og forsøge at komme tæt nok på til at telelinsen kunne fange ham. Dette samt nedenstående billede var dog det tætteste jeg kunne komme. Han var rimeligt tillidsfuld, men jeg skulle hen over 40 meter åben mark for at komme tættere på. Glæder mig til at komme på tættere hold og se om han er kandidat til 16/5. Alle billeder er med Canon EOS 550D og 75-300 mm linse.

Are you talking to me?

Are you talking to me?

 

Dette indlæg blev udgivet i Jagt, Jagt. Skydestige, Nydning, Råvildt, Riffelskydning, Uncategorized og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *