Alting stiger

Den gamle stige.

Den gamle stige.

Også humøret i takt med at foråret og de grønne marker indfinder sig. Temperaturen giver mulighed for at være udenfor uden at få frosset udsatte ekstremiteter af og det er i den grad blevet udnyttet! Den “gamle” skydestige er blevet malet, trinene er skiftet til ru lægter og den er blevet stillet op samme sted, men sikret bedre. Og så er den flyttet tæt på et grantræ hvis grene danner et fint “tag” mod støvregn..

Ny skydestige

Ny skydestige

I vinter er der blevet fældet en del træer, hvilket et sted på reviret har skabt en god lomme med udsigt ud over en stor lysning. En ny skydestige i trykimprægneret træ er blevet konstrueret in situ i tæt samarbejde med “træ-hansen”. Den er lettere end den anden, og kan altså nemmere flyttes hvis stedet ikke er optimalt. Den læner sig op ad træet og er sikret med en stor bagageskralde runddt om træet. Mere om konstruktionen senere.

Den nye stige

Den nye stige

Udsigten fra stigerne er optimal, dog blev sidste søndag brugt på de sidste finpudsninger. Lidt buskads og småtræer i terrænet foran stigerne blev nedlagt for bedre udsyn, pürschstierne blev revet og tætte grene klippet af så det er muligt at snige sig uden at larme for meget. Så nu er jeg klar til bukkejagten på den front. Så kan de sidste par uger bruges på skydebanen og på rekognosering på reviret !

Udsigten fra den nye stige

Udsigten fra den nye stige

For at tiltrække mere fuglevildt har jeg trimmet lysningerne i granplantagen med buskrydder. Det visne høje græs og de visne brændenælder fra sidste år er således fjernet, i det håb et der vil komme nye friske skud og spirer. Samtidig er fodertønderne blevet flyttet lidt, primært for at undgå nedtrampning af området, sekundært fordi den ene stod lige foran stigen (som opmærksomme læsere kan se på billedet ovenfor)  Den fodertønde er nu flyttet , jeg tænkte det var en anelse uetisk at nedlægge dyrene ved “pølsevognen”

Foder...

Foder…

Jeg har ikke nogen billeder af fuglevildtet, selv om vedholdende rygter vil vide at der er spottet ihvertfald én fasankok på reviret. Så afslutningsvis er der et billede af en af fodertønderne stillet op langs kanten til granplantagen..

Dette indlæg blev udgivet i Jagt, Jagt. Skydestige, Nydning, Råvildt, Udstyr og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *