Mens vi venter på foråret….

Idag har solen skinnet ned fra en skyfri himmel og hvis man sad i læ kunne man næsten foranlediges til at tro det var forår. Virkeligheden er stadig nattefrost på -4 til -7 grader…øv. Der er dog stadig mulighed for lidt aktiviteter….

Fra kamera 180313 113Man kan sige meget om frost og sne, men smukt kan det være. Og den frosthårde jord har givet mulighed for kørsel med maskiner på jagtreviret. Så der er blevet tyndet ud i buske og træer, særligt omkring søen. Jeg håber at lyset og det øgede vandspejl vil give mulighed for flere ænder.

Fra kamera 180313 199

Jeg træner / øver jævnligt med Halo. Det er meget sjovt at der fra dag til dag kan være stor forskel i præstationerne.  Og så er det meget sjovt at arbejde med variationer, man skal ikke have lavet øvelsen særligt mange gange før hunden tror det skal være sådan hver gang 🙂 Ovenstående billede er fra en dejlig vinterdag hvor solen havde smeltet det værste sne fra marken.

Fodertønde 1

Fodertønderne bliver godt besøgt. Det lader ikke til at råvildtet kan bruge spiralerne, men det var nu heller ikke meningen fra starten. Men råvildtet tager det løse der falder ved siden af. Jeg tror duer og solsorte nyder godt af foderet, dog skræmte undertegnede og hundene forleden en fugl i mistænkelig grad lignede en fasanhøne. Men det gik så stærkt og var så langt væk at det endnu er ubekræftede rygter. Men skåret over en bred kam er der masser af fugle…

Hvilken fugl

Mikkel Ræv har stadig en fest, men hans tid kommer. Jeg tør som amatør ikke byde ind på hvad han har mæsket sig med her. Hvis der er kyndige læsere der har et bud vil jeg da gerne høre det…  Når man går rundt på reviret er der tit små “kamppladser” som denne.

Skydestige under renovering

Den hjemmelavede skydestige fra sidste år (http://jagtbloggen.dk/2012/05/15/spaendt-som-en/) er blevet taget ned og lagt til tørre. I dag blev der så tid til at give den første gang maling. Anden gang maling skal følges op med en udskiftning af trinene på stigen. Et godt tip er at høvlede brædder bliver grønne og nassede og dermed meget glatte. Brug derfor ru lægter eller brædder som trin. Og husk kort afstand mellem trinene, det er svært at klatre meget når man er belæsset med udstyr… Planen er stigen skal op igen samme sted og så skal der laves yderligere en skydestige der skal opstilles længere nede i terrænet.

Nu længes jeg efter foråret! Frosten har varet længe nok, og der er 3 millioner forskellige projekter der kræver tøvejr og sprød forårssol !! Kom så !

Dette indlæg blev udgivet i Hundetræning, Jagt, Jagt. Skydestige, Rævejagt, Udstyr og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *