Frost..og udenfor sæsonen…

Den sidste måneds tid er gået hurtigt !

Jeg har brugt tiden på mange gode ture på udkig efter ræv. Der har været ualmindelig mange smukke dage, og så sandelig også ualmindelig mange kolde dage. Jeg har indstillet reguleringen af ræv for i år, og har forliget mig med at det ikke bliver til mere jagt før 16. maj.

SAMSUNG

Jeg tager stadig ud på reviret, nu bare uden riffel.  De sidste par gange har jeg kravlet rundt inde i den tætte granskov for at se efter rævegrave, godt assisteret af Zippo og Halo der syntes det var en fest 🙂 Forleden stødte vi på en ræv der lå død direkte på jorden. Ikke noget jeg har set før, den så umiddelbart velnæret ud og der var ingen synlige skudtegn. Jeg har ikke kunnet Google mig frem til en fornuftig forklaring på noget der kan slå ræve ihjel så brat og uden tegn…? Så jeg må med nysgerrigheden i behold blot nøjes med at glæde mig over at der så er en mindre til at strejfe rundt og mæske sig !

SAMSUNG

Jeg bruger også tiden på at kigge efter fodertønderne. Jeg satte tre fodertønder op i efteråret, de indeholder en blanding af hvede og valset havre. Det lader til at gøre lykke, både blandt råvildtet (hvilket ikke var tilsigtet) og blandt fuglene på reviret.

SAMSUNG

Perioden med sne har  været god i forhold til at kunne danne sig et overblik over dyrenes bevægelser på reviret. Både råvildt og ræv lader til at have helt faste mønstre for deres gang i terrænet, så den sidste måneds hårde vinter har givet gode ideer til steder at sidde på anstand.

Status på den overståede jagtsæson må i korte træk være : En, fra et nyjægersynspunkt, særdeles fornuftig sæson, men mange gode oplevelser og rigtig mange høstede erfaringer. Jeg glæder mig allerede til 16. maj, og ikke mindst til de forberedelser der ligger i de kommende måneder. Mere om de i de næste indlæg.

SAMSUNG

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Jagt, Nydning, Råvildt, Rævejagt og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *