En højere enhed!

Forleden morgen samledes alt i en højere enhed..

Jeg havde god tid og var taget af sted 45 minutter før solopgang. Dermed var der god tid til at komme på plads. Jeg havde tænkt mig at bruge jagtstolen og sidde på lur efter mikkel ræv et sted i terrænet. Vinden var temmelig kraftig, men fra nord hvilket betød jeg kunne komme ned igennem terrænet med vinden mod mig.

Belæsset med kikkert, feltstol og riffel begav jeg mig ud. Godt at vinden var så kraftig, nattens frost havde gjort græs og jord hårdt og knasende. Ikke egnet til + 100 kg 🙂 Efter en halv time var jeg nået halvvejs ned i terrænet og havde udsigt til en stor mark med vinterhvede. Her gik der et spring råvildt. Terrænet bød ikke på godt kuglefang der så jeg listede rundt om en mose så jeg kunne komme på den anden side af marken.

Nedlagt med Savage 110 308W

Nedlagt med Savage 110 308W

Da jeg nåede omkring stod råvildtet på toppen af en bakke. Der var derved ikke noget kuglefang.  Jeg stod lidt og kiggede og besluttede mig så for at se hvor tæt jeg kunne komme på uden at blive opdaget. Om ikke andet så bare for øvelsen. Efter cirka en halv time var jeg nået ind på omkring 80 meter.

Pludselig begyndte tre af dyrene at gå ned imod mig. De gik derved således at der inden for ganske kort tid vil stå med et fornuftigt kuglefang. Jeg fik diskret placeret riflen i skydestokken og afventede spændt. Havde besluttet mig for at nedlægge det forreste dyr i flokken.

Råen blev nedlagt henne hvor buskads og mark mødes.

Råen blev nedlagt henne hvor buskads og mark mødes.

Pludselig gik det stærkt. På ovenstående billede ses tingene fra mit synspunkt. Råvildtet kom fra højre mod venstre, og jeg var nødt til at reagere hurtigt for at muligheden ikke forsvandt sammen med råvildtet ind i skoven til venstre. Da jeg ikke kan finde ud af pifte råbte jeg “Hej du!” hvilket fik det forreste dyr til at stoppe et øjeblik. Lang tid nok til at jeg kunne tage en indånding, ånde lidt ud og lade skuddet gå..

Bang! Et spring råvildt for fuld fart væk, og et dyr blev liggende tilbage. Faldt hvor det stod og var død på stedet 🙂 Jeg repeterede en ny patron i kammeret mens mit hjerte hamrede og jeg måtte lige samle mig. Jeg ventede cirka 10 minutter og gik så derhen. En flot rå. Jeg besluttede mig for at tage dyret med op til maskinhuset og brække det der. Noget af en tur, med riffel, skydestok og stol samt et tungt rådyr over skulderen.

Dyret blev brækket og hænger nu i laden og venter på forlægning! Og super morgen med et godt resultat. Behøver jeg skrive at resten af dagens også blev god 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Behandling af vildt, Jagt, Jagt. Skydestige, Råvildt, Riffelskydning og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *