Vegetar?

Sidste del af november, samt hvad der indtil videre er gået af december, er blevet brugt med regelmæssige ture til reviret på jagt efter både Mikkel og efter råvildt. På resultatsiden har det ikke givet bonus, og så alligevel 🙂

Sverige i DK?

Jeg har haft nogle utroligt smukke jagtdage, nogle utroligt kolde jagtdage og nogle dage hvor man synes man ikke skulle være taget afsted. Fælles for disse dage er at jeg har lært noget hver gang. En hel essentiel post i denne læring er “Hav god tid” Jo mere tid man putter i det, og jo mere ro på man har, jo større oplevelser får man. Og at pürsche rundt efter råvildt, eller at sidde på lur efter mikkel ræv kræver god tid og masser af tålmodighed.

Så stille som sne..

Jeg har set rigtigt meget råvildt og har formået at snige mig ind på dem og observere længe før de fik øje på mig. Forleden gik det hele næsten op i en højere enhed. Et spring (jægersprog for flok :-)) råvildt gik midt på en stor mark og essede og det lykkedes mig at snige mig temmeligt tæt på. Jeg brugte cirka 45 minutter. Da jeg var tæt nok på forsøgte jeg at rejse mig og sætte skydestokken op og ligge riflen i. Bevægelsen må have fanget deres opmærksomhed for pludselig stod et par af dyrene og sikrede i min retning.

Jeg fik lagt riflen i skydestokken, fik lagt kinden til kolben og havde faktisk en fornuftig skudchance til en rå. Men jeg tøvede for længe ( jeg syntes det var et temmeligt langt skud, og er måske lidt forsigtig efter sidste års anskydning ) og flokken besluttede sig for at klovnen med ansigtsmaske og grønt tøj midt på marken var en trussel. Så hele springet røg afsted i fuld fart før jeg fik gjort noget ved det. 🙁

Spring på spring!

Men alligevel en rigtig fed oplevelse. Pulsen hamrer afsted og man har ikke rigtigt øje for andet en øjeblikket. God afstresning. Man er glad når man kommer hjem igen. Og selv om der ikke er bytte med hjem har man alligevel hovedet fuldt med billeder og oplevelser. Noget der er lige så meget værd som selve byttet.

Og jeg er sikker på jeg nok skal få leveret et stykke råvildt i denne sæson..det kræver bare lidt tålmodighed. I mellemtiden kan man, i vores moderne verden, købe sig til kød i supermarkedet. Det er nok meget godt man kan det, vegetar er og bliver jeg aldrig.

 

Dette indlæg blev udgivet i Behandling af vildt, Jagt, Nydning, Råvildt og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *