Test … Og jagt i finregn…

Dagens resultat

Søndag blev det lige til en tur på skydebanen på Hanebjerg. Efter at have nedlagt ræven som omtalt i forrige indlæg, ville jeg gerne lige teste at alt virkede som det skulle. Jeg synes nemlig skuddet sad lidt højt.

Riflen fejler dog intet, så det må tilskrives nervøsitet hos skytten. Ovenstående viser et af mine resultater på bukkeskiven, tre skud skudt stående med riflen i to-benet skydestok. Det er ikke afsindigt godt, men det er heller ikke dårligt, jeg tør godt skyde til råvildt på afstande under 100 meter. Tror dog jeg vil foretrække at få ræven lidt tættere på, det er jo et noget mindre dyr.

På Hanebjerg skyder man indendørs!

Når nu jeg skriver om skydebaner vil jeg da lige benytte lejligheden til at omtale Naturstyrelsens netop lancerede kampagne “Færre anskydninger, tak”. Kampagnen er møntet på hagljagter hvor der desværre stadig ses mange anskydninger. Materialet kan downloades her =

http://www.naturstyrelsen.dk/Naturoplevelser/Jagt/omjagt/Anskydninger/Kampagne/

Jeg kunne godt forestille mig at folk mangler lidt selvkritik og måske har lidt for god tro på egne evner? Samtidig tror jeg at der hersker en ide om at ræven “bare skal skydes” og at man derfor tager mange chanceskud til netop den. Min personlige opfattelse er også at der ind imellem afgives skud til fuglevildt på al for lang afstand ud fra devicen “Nu er vildtet her, så prøver jeg lige”… Jeg er på ingen måder nogen helgen selv, har dog ikke lavet anskydninger med hagl endnu og har bestemt ikke tænkt mig at gøre det. Og vil med ovenstående blot pointere at flere besøg på skydebanen, samt en vis portion selvkritik når det går løs kan være med til at forhindre anskydninger…eller blot minimere antallet. Det er nok utopisk at forestille sig at der ikke vil finde anskydninger sted, men alle kan forbedre sig…

Forleden morgen blev der lige tid til en pürsch på jagten. Jeg havde en ide om jeg gerne ville nedlægge en ræv til 🙂 og Dansk Meteulogisk Institut havde mumlet noget om klart vejr og svag vind. Virkeligheden var dog en lidt anden, finregn, dis og en irriterende vind der gjorde det svært at bevæge sig på terænnet.

Nå, man kan ikke vinde hver gang, så intet vildt overhovedet men havde da en dejlig morgen udenfor i godt selskab med områdets solsorte….

 

Dette indlæg blev udgivet i Jagt, Riffelskydning, Udstyr og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *