Mikkel han var død….

Jeg har før siddet på lur efter Mikkel Ræv ude på jagten, dog uden held. Efter fællesjagten var det som om incitamentet til at få ryddet lidt ud i rævebestanden var steget lidt. Jeg var derfor afsted med riflen forleden morgen for at se om der var bid.

Denne gang ankom jeg en halv time før solopgang så der var god tid til at snige ned til stigen. På vej derned kom der en solid byge ind over, og jeg gik i mit stille sind og bandede lidt. Jeg regnede ikke med jeg skulle have heldet med mig i det vejr. Til det positive talte dog at der var næsten vindstille.

Stemningsbillede fra den dejlige morgen efter bygerne var drevet væk.

Nede ved stigen besluttede jeg mig for at blive på jorden og stå i skyggen under stigen inde mellem granerne. Jeg havde været ude og investere i et rævekald ( http://www.faulkcalls.com/products.php?calls=Predator Calls ) det der på deres side hedder PSC-18. Jeg gik nu igang med 5-6 forsigtige piv, og holdt herefter en pause på 7-8 minutter. I pausen kunne jeg høre solsortene, deres hidsige alarm indikerede at “noget” gik rundt inde i plantagen bag mig. Jeg gav nu 5-6 piv igen og ventede spændt.

Solsortenes høje skræppen var nu lige bag mig, og jeg turde ikke vende mig af frygt for at blive afsløret. Det var måske meget godt, for der kom også en ræv forfra. Den kom snigende uden “entourage” af fugle, som om den ejede hele området og var på morgenpatrulje. Min puls gik fra 40 til 200 på et øjeblik, og med rystende hænder fik jeg lagt riflen i skydestokken.

Jeg ventede på det rette øjeblik med fornuftigt kuglefang. Mikkel var nu omkring 40 meter fra mig og havde ikke travlt. Den gik ned ad en lille skrænt og vendte siden til mig og stod nu fuldstændig perfekt for skud. Jeg afsikrede, sigtede og trak meget forsigtigt i aftrækkeren for at få et så roligt skud som muligt……og den stille morgen blev flænget af et skud. Mikkel gik ned i knaldet og blev liggende !. Jeg repeterede og ventede med pulsen bankede i ørerne og åndredættet kørende som en blæsebælg….

Et flot eksemplar af slagsen!

Mens jeg ventede kunne jeg se rævens hale flagre, og jeg må indrømme at jeg havde mine betænkeligheder ved at skulle aflive den med kniv.  Efter 5 minutter gik jeg ud og hen til ræven med riflen klar. Men Mikkel var stendød! Jeg fik afladt riflen og stod lidt og funderede over om jeg skulle tage ræven med hjem og få strejfet skindt. Jeg blev dog enig med mig selv om at det var en lidt for stor mundfuld, og pakkede istedet ræven ned i et par sække. På vej hjem mødte jeg skraldemanden der fik den med i vognen.

Udsigten fra under stigen. Nedenfor kan man se ræven der ligger lige under skrænten.

Spændende morgen, stor succes at få nedlagt en af rævene så hurtigt. Der er ingen tvivl om at der er flere på reviret, men det giver da håb om at der kan skabes en balance i tingene.

I min optik er ræven et flot og spændende dyr. Det er svært at lade være med at beundre både dens udseende og den evne til at klare sig i naturen under alle præmisser. Det er ikke uden grund man har udsagnet “snu som en ræv”. Som ny jæger synes jeg det er et privilegium at få lejlighed til at komme helt tæt på og oven i købet nedlægge et eksemplar. Jeg glæder mig til flere oplevelser på den konto.

Overskriften i dagens indlæg er inspireret af en sang af Lars Lilholt. Jeg har i mine “unge” dage været stor fan af Lilholt, på det seneste synes jeg dog der er gået alt for meget klovn og gøjl i hans udskejelser… Men den sang med Mikkel har kørt i mit hoved lige siden jeg startede projektet med at regulere ræve på jagten. To af linjerne i sangen siger “men det var som Mikkel sagde : lad mig nu være, kragerne kommer i morgen”….

For denne Mikkel var det skraldemanden der sørgede for at få kadaveret væk. Hvilket måske var fint taget i betragtning at der også kommer andre på reviret. Men jeg tror lige jeg skal på jagt i CD-samlingen for at høre sangen igen…

 

Dette indlæg blev udgivet i Behandling af vildt, Jagt, Jagt. Skydestige, Rævejagt og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *