Piece of … duck!

 

Fredag var jeg inviteret til den årlige jagt hos landmand Dan. Det plejer at være en fornøjelig begivenhed, både hvad jagt og hvad socialt samvær angår. I år var ingen undtagelse.

Efter et overdådigt morgenmåltid var første såt en god andesø i en tidligere grusgrav. Jeg fik tildelt en god post og allerede inden jeg havde nået at lade op sejlede de første fuldfede ænder ind over os, jaget på vingerne af godt hundearbejde. Jeg havde Halo siddende fri ved fod og fik hurtigt ladet op. Da jeg stod klar kom der to ænder flyvende ind mod mig, næsten ligesom spidsduerne på skydebanen. Et velplaceret skud fik den ene til at klappe sammen og falde tungt til jorden. Bum, og jeg havde leveret mit første stykke vildt i første skud..vildt 🙂

Rådslagning før gæs og haretramp

Næste såt blev drevet igennem uden det store held. Så kom turen til en kæmpe mark. Her rastede omkring 150-200 gæs. Vi havde dog lidt logistikvanskeligheder med at omgå dem uden at skræmme dem op før tid. Det resulterede i at de lettede lidt for tidligt, og der blev kun leveret en enkelt gås. Så var det tid til et haretramp. Op på linie i det smukke oktobervejr og så med koblet hund ud over marken.

Næsten på linie !

Efter haretrampet var det tid til en kort pause og så endnu et andehul. Dog småt med ænder her. Det efterfølgende haretramp var også uden resultat.  Efter drikkepause og småsnak (inklusiv godmodige drillerier folk imellem om skydeevner m.m.) begav vi os i biler videre til en anden gård hvor vi drev tre såter igennem. Det gav en del vildt, men intet af det blev leveret af undertegnede.

Modlyst, blæst og jagt..så er det efterår…

Efter en øl returnerede selskabet tilbage til udgangspunktet hvor der var parade og afslutning på jagten. Og så gik selskabet ind til sidste såt der også forløb helt efter planen. Frokost med øl, snaps, stegte sild og tarteletter med høns i asparges m.m….det spiller!

Eneste anke på dagen var Halo. Hun er meget roligt på jagt, næsten for rolig. Hun tænder ikke på fugle og apporteringsarbejde og kører slet ikke så højt som de andre hunde der er med. På en af posterne hvor jeg ikke drev, men stod som skytte, lagde Halo sig til at sove 🙂 Jeg må i tænkeboks og se om jeg kan få fyret lidt op under Halo. På den positive side er hun dog superlydig og arbejdsvillig når jeg presser hende lidt. Jeg vil bare gerne se lidt mere “drive” i hende når det gælder jagt.

Nå men en fed dag og en fed aften..men jydewhist lærer jeg nok aldrig 🙂

Dagens parade var flot…2 harer og godt med fugle.

 

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Jagt, Nydning og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *