Hvad er det vejr?

Gårsdagens perfekte efterårsvejr med vindstille og høj sol fik mig lokket hurtigt hjem fra arbejde. Riffel og kikkert blev pakket og så var der lige et par timers ro i skoven…Eller ro er måske så meget sagt, der var rigeligt at se på igår.

Det skarpe efterårslys igennem den tætte granskov gav nogle gode skygger hvor man kunne gemme sig. Jeg gik derfor ned igennem granplantagen langs med køresporene. Dels for at nå ned til søen bagerst på terrænnet og se om der skulle være nogen ænder, dels for at få set hvad der ellers rørte sig i skoven.

Et par meget vrede solsorte fangede min opmærksomhed, og idet jeg kiggede ned langs sporet så jeg Mikkel Ræv luske over sporet og ind i de tætte graner. Jeg havde ikke ladt op, men det var nu heller ikke muligt at afgive skud der. Men ved at følge de skræppende solsorte kunne jeg nogelunde holde styr på Mikkels færden ned igennem plantagen.  Jeg kom dog ikke på skudhold på noget tidspunkt.

Jeg fik til gengæld set en del råvildt. Med solen i ryggen nede bag trætoppene opstod der en god skyggevirkning der gav mulighed for at komme forholdvis tæt på. Det svære var så at være lydløs, helt vindstille gør at de fleste lyde forekommer rigtigt høje, måske især for råvildt der i forvejen er på vagt. Og når man så går og “klovneskramler” lidt med kikkert, skydestok og riffel bliver man straffet.

 

Afstand? Tjaeee..jeg havde ikke mod på det.

Men jeg fik dog lejlighed til at kigge rigtigt meget med riflen Ovenstående var en af de bedste chancer jeg havde, må dog tilstå at usikkerheden om tilstrækkeligt kuglefang kom dyret til gode. Men det er super træning at liste rundt på den måde, og man får afprøvet alt grejet.

På vej tilbage havde jeg en meget pudsig oplevelse. Jeg havde godt lagt mærke til der stod en rå inde i grantykningen jeg gik forbi. Pludselig var jeg åbenbart kommet for tæt på for fanden tog ved dyret der stak af i retning MOD mig. Hvad jeg ikke havde set var de to store lam der var med på slæb. Råen ændrede retning og løb lidt fremefter i forhold til mig, men det ene lam løb ud to meter foran mig og stoppede.

Det har nok kun været to sekunder, men det føltes længere, og det må også have føltes som en evighed for lammet. Man kunne (og her er det nok lidt min fantasi der løber af med mig) nærmest se hvordan lammet stod og trippede lidt på stedet og tænkte “shitshitshitshit” mens det overvejede om det skulle vende om eller løbe videre. det endte med en hastig flugt videre gennem granskoven sammen med de to andre der krydsede sporet lidt længere oppe.

Konklusionen på turen må være at vejret var det hele værd, fed eftermiddag/aften. Kunne dog godt have tænkt mig at hilse nærmere på Mikkel, der ligger nemlig fjer rigtigt mange steder, Tror han har en fest derude. Men det må blive næste gang.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Jagt, Jagt. Skydestige, Nydning, Råvildt, Udstyr og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *