Andemad…….

På terænnet hvor jeg kan gå på jagt er der en godt tilgroet skovsø. Den ligger op til dyrkede marker og får sikkert rigeligt næringsstoffer. I foråret satte vi et par hjemmebyggede andehuse ud i det lønlige håb at søen til efterårets jagter ville vrimle med “velflyvende fugle”

Vi er blevet klogere, og hen over vinteren er der ingen tvivl om at søen skal “åbnes op”, der skal fældes en masse krat så lys og luft kan komme ned. Dertil kommer en række tiltag for at forhindre den voldsomme tilgroning af vandet. Mere om det i en senere post.

Søen set fra marken

I et forsøg på at lokke lidt ænder til, har jeg konstrueret en foderplatform. Tanken er at der skal fodres på den ude i vandet for at undgå rotter og andre skadedyr. Platformen er blevet søsat og der er blevet indkøbt en sæk byg.  Efter intensiv studeren på nettet er vi nået frem  til at der fodres med “jævne mellemrum” og ikke for meget ad gangen ( et par håndfulde )

Den fine platform

Jeg har hørt flere forskellige udlægning om grøde/alger i vandet. Nogen fortæller at ænderne er ligeglade og nogen at de foretrækker blankt vand. I forrige uge prøvede jeg at rense en del af “grøden” i søen op. Den så lige så slem ud da jeg 4 dage senere vendte tilbage 🙁 Så nu må vi se om det betyder noget. Vi fortsætter med lidt forsigtig fodring og ser om der kommer ænder …

Buff.

Vil lige slå på tromme for en lille genialitet. Har investeret i en såkaldt “Buff” (http://www.buffwear.com/buff-headwear/original-buff) I militæret hed det en “halsedisse”, var lavet i (ståluld) og var fuldstændig uanvendeligt. Moderne tiders variant er et “skorstensrør” i blød og lækker uld ( med stretch) Den hænger ikke og flagrer som et konventionelt tørklæde, den beskytter halsen godt mod vind, den tager det værste sved og den strammer ikke om halsen. Og når man tager den af kan den uden problemer krølles sammen i en lomme. Kan ikke forstå jeg har kunnet leve uden.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Jagt, Udstyr og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *