Det lysner…..

Efter jeg har fået mulighed for at gå på jagt tættere på hvor jeg bor, og selv kan komme med forslag til pasning og pleje af arealet, har jeg brugt en del tid på nettet.  Et af de forholdsvis enkle tiltag der kan gøres, er at holde lysninger og stier/spor kortklippede. I sidste uge var der derfor dømt “store havedag” på jagten.

Før vi gik i gang for alvor…

Området består til dels af en forvokset granplantage hvor der er seks-syv køreveje ned imellem. Inde i plantagen er der lidt lysninger og og i yderkanterne også lidt små åbne engstykker. Søren fra jagten havde spændt slagleklipperen for den gule (Volvo-traktor :-)) og så blev kørevejene slået.

Jeg gik med buskrydder og tog de steder hvor det var for sumpet til traktoren. Ideen var at åbne lysningerne mere og skabe luft og lys til tørring af både råvildtets pels og sørge for at fuglevildtet kan fouragere uden at blive dyngvåde. Dernæst er ideen også at der skal komme nye spirer op som foder til både råvildt og fugle.  Desværre måtte slagleklipperen opgive ævred efter ganske kort tid (men så havde den også overlevet to verdenskrige…mindst 🙂 ) så vi nåede ikke at få klippet det hele.

Så er der gjort godt indhug…

Nu må vi se om der virker. Der er stadig en del arbejde med de sidste lysninger og spor. En ondsindet sommerforkølelse med en gøende hoste (lidt alá en gammel buk :-)) har dog midlertidig sat en stopper for jagtaktiviterne og jeg har dermed ikke været i stand til at kontrollere om råvildtet står i kæmpe flokke i de nyslåede lysninger 🙂

Jeg er dog ikke mere ramt end at der også bliver tid til lidt træning med både Halo og Zippo. Halo var begyndt at stole lidt for meget på sig selv i fremadsendelserne, så vi arbejder på at dummyen altså ligger der hvor hun får besked på at stoppe.

Halo for fuld pote på vej ud…

Vejret igår var så dejligt at vi på vej tilbage fra træning lige stoppede ved “apport-søen” for at bade lidt..(Og træne lidt vandapport) Det blev vel modtaget af begge hunde…

Halo på vej retur !

Dette indlæg blev udgivet i Apporttræning, Hundetræning, Jagt, Udstyr og tagget , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *