Ro på…vi når det……

Startede dagen med vækkeurets kimen kl. 03.30. Klokken 04.00 var jeg ude på reviret og begav mig ned mod stigen. Det var en regntung morgen med tunge truende skyer hængende på den gryende himmel. Dagens plan var at sidde i stigen fra solopgang og en time til halvanden, og derefter pürsche lidt rundt.

Som tidligere skrevet var der blevet skåret pürschstier så man uset kunne komme frem til skydestigen. Jeg havde dog ikke nået at mærke starten på stien op og havde derfor meget meget svært ved at finde den 🙁 Så jeg lavede en del larm på vej ud i stigen. Jeg var på plads og klar til at være klar klokken 04.30. Solen stod op 04.53 så det var bare at vente…

Morgenudsigt fra stigen...

Jeg hørte en del larm og brølen fra råvildt og der var også et par fasaner der gav lyd fra sig. En gudsvelsignelse af fugle bidrog også til underholdningen og kom temmeligt tæt på mig.. Det regnede en smule, men ikke noget alvorligt.

Efter 1 1/2 time begyndte ryggen at skabe sig og benene trængte til at blive strukket. Den regnvåde skov gav god mulighed for en spændende pürsch da kviste og grene ikke larmer nær så meget når de er våde. Jeg så dog ikke drømmebukken men derimod en par råer og for en gangs skyld var det mig der så dem og kunne nyde dem et stykke tid uden de havde bemærket mig… det går fremad!  Jeg pakkede sammen og trillede hjem og var retur klokken 08.00 cirka. Da det var småt med udbyttet fra jagten trøstede jeg mig med et herremåltid istedet.

Ammmmm...

Min skydestok gik i stykker under morgenens pürsch og jeg besluttede derfor at køre til Lyngs Jagtvåben i Gilleleje og indkøbe en ny. Samtidig gav det lejlighed til at kigge efter en lille gadget som jeg syntes gør god gavn. I særdeleshed fordi min riffel ikke har aftageligt magasin, og man derfor er nødt til at putte ammunitionen i diverse lommer når man aflader. Der er derfor blevet indkøbt en patronholder til kolben og foreløbig kan jeg kun sig at det har været en god investering.

Uncle Mikes.....

Her til aften kørte jeg igen på reviret. Det regnede lidt og blæsten var ikke i mit favør, det var svært at komme gennem terrænet med vinden mod sig 🙁 Jeg så da også kun to råer der flygtede…Da klokken blev 21.15 pakkede jeg sammen og kørte hjem.

Dagen har budt på gode oplevelser. For en ny jæger er alting spændende, og indlæringskurven er nærmest lodret. Mens jeg om morgenen sad og talte skud fra andre jægere i omegnen ( 5 stk ialt ) blev jeg enig med mig selv om at min buk er derude et sted, og jeg er sikker på jeg støder på den i denne sæson…..

 

Dette indlæg blev udgivet i Jagt, Jagt. Skydestige, Nydning, Riffelskydning og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *