Spændt som en …

Så nærmer tiden sig… Imorgen klokken kvalme starter bukkejagten i DK.

De sidste tre uger er blevet brugt på forberedelser og på at gå og glæde sig. Efter at jeg forlod konsortiet har jeg været usandsynlig heldig og har fået jagt i nordsjælland tæt ved min bopæl. Det betyder at det kun tager 5 minutter at komme derover, hvilket har øget lysten til at dygtiggøre sig på terrænet og dyrenes færden i god tid inden bukkejagtens start.

Morgenpürsch....klassemorgen. Her er klokken 05.05...

Så i år har jeg forhåbentligt lidt mere styr på hvad der sker på reviret.

Så er riflen blevet indskudt med jagtammunition, dog har jeg først brugt en del tid på skydebanen med træningsammunition for at få bedre føling med riflen jf. sidste efterårs ærgelige anskydning. Jeg føler mig i den grad parat.

Tøjet er checket, pürschgummistøvler fundet frem og de sidste indkøb er foretaget. Jeg havde egentlig tænkt mig at investere i et camouflagesæt til dette års jagt, men finanserne ville det anderledes ( og så blev jeg sgu lidt nærig da jeg så priserne ) og derfor er jeg bare i kæk jægergrøn. Dog er der blevet indkøbt en kasket med camouflagenet (http://www.outdoornu.dk/product/pinewood-cap-camouflage-max4-6296/) så de stakkels dyr ikke bliver skræmt af mit blege morgenfjæs hængende fire meter over jorden i en skydestige 🙂 og myggene ikke tager alt for store lunser af mine tykke kinder.

Der manglede dog en skydestige/hochsitz på reviret idet der ikke har været drevet jagt i større stil før. Tiden har været knap, og jeg havde egentligt forestillet mig at jeg ville spare tid og bruge penge på en færdiglavet stige i letmetal. Har været rundt og kigge på stiger fra en del forskellige leverandører, blandt andet på dem fra firmaet Dan-gate.(http://dangate.dk/default.asp?Action=Details&Item=341) Må dog tilstå at jeg ikke syntes prisen stemmer overens med kvaliteten.

Mange af stigerne er noget vakkelvorne, (ikke kun Dan-gate men også andre producenter) ligesom malerfinish er lidt tarvelig og splitter m.m. ruster. Ideen med en købt stige var også at slippe for at sætte en rædsel op i det kønne terræn. Jeg valgte dog at holde på pengene og drog derfor ud igår for at bygge stige. Havde fundet denne meget udførlige opskrift (http://www.skydestok.dk/skydestige.htm ) og indkøbt lidt efter den udførlige liste der også er. Lægter og terrassebrædder blev sponseret af jagtejer.

Konstruktionen i gang

Jeg kan kun anbefale denne konstruktion. Det blev til en solid stige der nok skal holde en del år. Stigen blev sat godt inde i en grantykning for at skjule den så meget som muligt. Desværre var det på det på opstillingstidpunktet blevet så mørkt så det ikke var muligt at tage billeder. Senere får stigen en gang sort maling så den ikke træder så tydeligt frem. (stor tak til Søren for den kvalificerede hjælp, uden den havde jeg stadig været igang)

Sæde med ryglæn og anlæg.

Der er også blevet tid til at lave et par stier gennem de tætte grantykninger, hvilket gør det muligt at nå frem til stigen uset (forhåbentligt :-))

Aftenen vil gå med at lægge tøj og udstyr parat, smøre en lille mellemmad og så ellers bare sætte sig tilbage og vente på at man skal i seng så det kan blive morgen..spændt som en …tjaaee, nu er det jo riffel jeg skyder med så..

 

Dette indlæg blev udgivet i Jagt, Jagt. Skydestige, Jagtkonsortie, Riffelskydning, Udstyr og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *