Mudderbad og roadkill!

Ovenstående kunne godt lyde som det seneste reality-påfund fra en reklamefinancieret tv-station. Det er det ikke, det var starten på en super-weekend.

Efter fredagens strabadser på arbejdsmarkedet kørte jeg hjem, pakkede hundene i bilen og kørte i skoven.  De sidste par ugers tøvejr havde opblødt skovveje og stier i en sådan grad så det nærmest var umuligt ikke at blive smurt ind. Til Zippos store fornøjelse var der masser af vandpytter, vandhuller og grøfter der nu kunne besejres igen.

Næse for vand....

 

Jeg havde taget dummyer med og lavede et par store søg til både Zippo og Halo.  Det primære var at prøve at få dem til at vænne sig til hinanden og til arbejde side om side. Det går bedre og bedre. Efter 1 1/2 times skovtur gik det hjemover. Jeg må indrømme at med to mudderindsmurte hunde og en ligeså indsmurt hundefører så savner “en” sin Opel! Og at min Hyundai så var ved at sidde fast på skovvejen gjorde kun savnet endnu mere udtalt!

Under mudderet finder man en hundefører i hans elskede Pinewood bukser samt Timberland støvler..

Vel hjemkommet blev der knappet en fredagsøl op 🙂 Jeg havde en rådyrkølle (fra et dyr der var blevet kørt ned og efterfølgende affanget af en af mine venner) liggende som var taget ud af fryseren dagen før. Sener og hinder blev pudset at af. Rodfrugter (rødbede, gulerod, persillerod, løg og kartofler) blev skrællet og snittet i passende stykker.

Forinden havde jeg fundet et arvestykke frem af gemmerne, nemlig en stegeso (http://www.roemertopf.de/english/home_daenisch.htm) Den blev fyldt med vand og stod i ti minutter og trak mens jeg ordnede rodfrugter. Vandet blev tømt ud, rodfrugter i og så dyrekøllen ovenpå. Efterfølgende blev der lagt rigeligt med bacon ovenpå dyrekøllen. Låg på og så i ovnen på 225 grader….

Ventetiden blev brugt på at lave sovs a´la Nikolaj. Afpudset fra køllen blev svitset, dernæst finthakkede løg der blev svitset med. Godt med vand på og lidt grofthakkede gulerødder i. Hele møllen står så og koger ned mens fredagsøllen nydes og duften fra ovnen breder sig i hele huset.

Mmmm....mad!

Efter en time og 45 minutter blev stegesoen taget ud og sat til at hvile med låget på. I mellemtiden blev sovsen sigtet, der blev tilsat lidt fond og en hel del fløde :-)(http://www.youtube.com/watch?v=MOKaPEoxm4A) Den blev smagt til med salt, peber og ribsgele og jævnet med brun jævner. Til slut lidt kulør for lige at tage lidt af “det blege” af.

Ikke helt klar endnu...

Da sovsen var klar havde kødet også hvilet færdigt og vi kunne sætte os til bords og nyde en kulinarisk oplevelse 🙂 Oplevelsen blev yderligere forstærket af hjemmelavet kvædegelé fra vores helt egne hemmelige leverandør i St. Valby. Kvædegelé (http://da.wikipedia.org/wiki/Kv%C3%A6de_(frugt) står rigtigt godt til vildt. En herlig fredag, mudder, øl og mad…mangler bare en firehjulstrækker der virker….

Dette indlæg blev udgivet i Behandling af vildt, Hundetræning, Nydning og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *