Fa´santan ? Og en “ny” gammel kniv.

Weekenden startede godt. Jeg havde klaget min nød til Svoger Rasmus, idet jeg brugte en gammel “Vangedal”-spejderkniv som jagtkniv( http://www.thegoodstuffshop.dk/group.asp?group=75 ) Spidsen var bøjet og kniven temmeligt sløv. Svoger Rasmus er “knivmand” og lavede en del knive før ham og min søster fik barn 🙂 Derfor havde jeg spurgt ham om ikke han kunne slibe den og rette spidsen….

Da jeg hentede den var den ikke bare rettet og slebet. Selve bladet var pudset, metallet på skæftet var poleret op, og træskæftet var blevet poleret og havde fået voks !!!!!! Det var ligesom at få en ny kniv…Godt med en “knivmand” i familien.

Desværre kom den ikke i brug på weekendens jagt. “Hansen” og undertegnede drog på konsortiejagt hos mig om lørdagen. Vi startede med fælles morgenmad i jagthytten. Dernæst blev der drevet 6 såter, med indlagte drikkepauser, og så blev der sluttet af med frokost i hytten.

Selv om det ikke blev til det store vilde vildt 🙂 var det alligevel en superhyggelig dag med godt samvær og super jagtvejr…Efter en meget malerisk morgentåge brød solen igennem og velsignede os resten af formiddagen.

Hansen er klar til ænderne i morgentågen.

Da dagen var omme var det faldet 5 fugle, desværre var ingen af dem for hverken Hansens eller undertegnedes gevær. Men som sagt en super dag. At den så også blev sluttet af med en hyggelig sikker såt hos Fru Hansen KNUDSEN ( UNDSKYLD ! ) gjorde den kun endnu bedre.

Lørdagens parade

Jeg havde købt et par fugle fra lørdagens jagt som jeg ville bruge til træning og søndag gik jeg tur med Halo, Zippo og min bedre halvdel. Vi stoppede op, og jeg gik videre om hjørnet og lagde en fasanhøne ud i terrænet. Planen var at køre Halo op til et søg, og helst få hende kørt så højt op så hun bare tog fuglen uden yderligere.

Det lykkedes over al forventning, hun stormede ud, tog fuglen og løb tilbage og afleverede den i min hånd 🙂 🙂 🙂 Sådan, vi gentog det to gange, begge gange med succes, og stoppede så “på toppen”.

Det tog åbenbart hårdt på Halo, resten af dagen er blevet tilbragt her på sofaen, kun afbrudt af besøg i køkkenet for at overvåge tilberedning af aftensmaden…( Og igen sorry, sparer sammen til en telefon med bedre kamera, hold jer fra Sonyericsson Xperia )

Hård dag for Halo

 

Dette indlæg blev udgivet i Apporttræning, Hundetræning, Jagt, Jagtkonsortie, Udstyr og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *