Bondejagt og mere mad !

I den netop overståede weekend blev det til en super god og meget hyggelig jagt hos en god bekendt. Han er landmand og der blev derfor lagt ud med en solid morgenmad inde dagens jagt gik i gang.

Jeg havde selvfølgelig Halo med og havde sat dagen af til at forsøge at give Halo en forståelse for jagt kontra apportering. Jeg håbede på at når der blev skudt og fuglene faldt fra himlen ville det vække Halos jagtinstinkt. Det kom til at give pote 🙂

Klar til haretramp

Såt 3 var et fint andehul hvor ænderne var så flinke at lette kontinuerligt over ti minutter ! Det gav ro på i skyderiet og mange fine ænder der faldt lige ved siden af Halo. Halo fulgte et par af dem ned, og da hun virkede godt “oppe og køre” lod jeg hende prøve en apportering. Hun løb frem til anden og snusede lidt til den. Jeg forsøgte at animere hende til at tage den, men desværre kom en anden hund frem til anden og Halo trak sig.

I den følgende såt var det samme scenarie, dog blot med en fasanhøne. Den faldt et par meter fra os og Halo blev sendt for at apportere. Da hendes kæber lukkede sig om fuglen begyndte den at flakse med vingerne og en noget betuttet Halo slap fuglen. Inden Halo nåede at tage sig sammen kom der desværre en anden hund og tog fuglen…

Mellem såter

Når man summer op var det en rigtig god dag. Masser af vildt og masser af spændende såter. Halo fik boostet sin indlæringskurve og jeg har på fornemmelsen det ender med en apportering snart. Og så en varm tak til fruen på gården for “den sikre såt” efter jagten.

Dagens parade ....

Næste dag bød på lidt madlavning sammen med svoger. Denne gang var det mad til drivere og hundefolk fra en større godsjagt, serveret på normal vis, ved borde i en jagthytte. Der var karrysild iblandet stykker af æble til forret, og Bøg Stroganof med kogte kartofler til hovedretten. Alt lykkedes over forventning og der var stor tilfredshed og mætte drivere… Og ønsker om en gule ærter eller brunkål til næste gang.

Svoger demonstrerer fedtemadens helbredende effekter !

Det blev også til lidt indlæring i klargøring af vildt. Selv om jeg ikke selv fik skudt noget fik jeg seks ænder og tre harer med fra føromtalte bondejagt. De skulle klargøres til fryser. Desværre er der kun kornede billeder af processen ( Hold jer fra SonyEricsson Xperia ) men jeg lærte da at tage “frakken” af en and og tage indvolde ud. rimeligt nemt når man ved hvordan.

Ligeså med harer, en varm til til alletiders læremester Youtube !! Så nu ligger der lidt kød i fryseren og venter på tilberedning…

Vi hængte haren op ligesom et rådyr og brækkede/flåede den på den måde.

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Behandling af vildt, Hundetræning, Jagt, Nydning og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *