Sikkenweekend…..

Fredagen bød på endnu en apporteringsprøve, denne gang i Suserup ved Sorø. Den var arrangeret af Benedicte som jeg ganske kort havde mødt ved sidste prøve ( http://www.stormy-night.dk/index.html )  Jeg havde selvfølgeligt trænet på rigtigt vildt med Halo og regnede med at det nok skulle gå denne gang… Men det gjorde det bare ikke.

Halo ( og jeg 🙂 ) dumpede i første øvelse, en hel almindelig markering. I stedet for at kigge ud mod hjælperen der semd fuglen, stod Halo og kiggede forelsket på skytten. da fuglen så skulle apporteres anede Halo ikke i hvilken retning hun skulle løbe..Fedt 🙁 Men selv om denne del havde siddet fast var det alligevel ikke lykkedes !

Vi fik lov at prøve igenselv om vi var dumpet, men selv om Halo markerede fint 2. gang ville hun stadig ikke tage fuglen med retur……. Så nu må jeg tilbage til start.

Lidt trøst kom der dog i løbet af weekenden.

Min fineste jagtbil foran jagthytten

Ovenstående er fra lørdag hvor min svoger og jeg havde en aftale om madlavning til en ordentlig flok nyjægere der var på en decideret nyjægerjagt.  Vi havde ad omveje fået lavet en aftale med arrangørerne om at levere maden til dem. Vi havde en hyggelig formiddag hvor der i arrangørernes jagthytte blev lavet boeuf bourgognon til 30 mennesker. Da vi skulle servere det på feltfod i skoven lavede vi hele kartofler til ( de er nemmere at håndtere, transportere og holde varme )

Det blev en stor succes, alle var glade for maden og selv om der kun var 25 mennesker blev der næsten spist op. Så vi må sørge for at beregne mere til næste gang. Efter en dag i skoven er folk åbenbart sultne. Nedenfor ses svoger holde styr på gryderne.

Store gryder til stor mad

Søndag var der jagt i skoven i det konsortie hvor jeg gennem det sidste år har været medlem. Jeg har af økonomiske årsager måttet melde mig ud, men er med til sæsonen er ovre. Udmeldingen fra konsortiet er måske ikke den helt store katastrofe, det var ikke den super dag som jeg havde håbet på.

Der gøres klar til første såt.

Dagen startede med højt solskin og en god morgenmad. Så blev vi kørt ud i skoven til den første såt der skulle drives af. Der blev sat skytter og drivere af og så blev der ellers startet op uden nogen nævnteværdig instruktion og ( sådan virkede det ) uden nogen egentlig planlægning. Første såt bød på en enkelt !!! fasan til 20 jægere så det var der ikke meget gas ved.

Pause og sodavand

De næste par såter forløb ligeså, tilsyneladende tilfældig hvor folk blev sat, manglende instruktion og intet vildt… Lidt ærgeligt, det er et dejlig område med masser af potentiale, og selv om man ikke kan beordre vildtet til at blive, kunne det sagtens være blevet en bedre dag hvis det havde været planlagt lidt bedre.

Ud over det blev dagen skæmmet at to hændelser hvor de drivende hunde fik fat i råvildt. Bortset fra at det er ubehageligt at høre på, burde man måske nok have tilkaldt en schweisshundefører ( http://www.schweiss.dk/page1.aspx ) for at forsøge at finde det skambidte vildt. Som nyt medlem og ny jæger er man lidt tilbageholdende med at gøre indsigelser mod jagtleder men set i bakspejlet efter hjemkomst burdee man nok have gjort det.

Jeg håber de næste par jagter hvor jeg selv skal have gæster med bliver lidt bedre. Jeg har tænkt mig at gøre mit til det, herunder komme med lidt forslag til hvorledes dagen kan gøres hyggeligere og bedre.

Der er skam to jægere på billedet...

 

Dette indlæg blev udgivet i Jagt, Jagt. Skydestige, Jagtkonsortie og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *