Jæger-trap og lavtgående duer….

Søndag den 2/10 havde jeg lavet aftale med Michael Toft fra Gilleleje Jagtkurser ( http://www.gillelejejagtkurser.dk/Grundlæggendehaglskydning/tabid/927/language/da-DK/Default.aspx ) Vi var tre, undertegnede, en fra samme årgang som mig og en nyjæger. Formålet var at få rettet op på de fejl der var opstået i løbet af årets skydning,  at få startet “vores” nyjæger på en god måde og endeligt at dreje skydningen ind på mere jagtrelateret skydning

Der lyttes og læres.

Vi mødtes på flugtskydebanen i Vejenbrød kl. 10.00 og mens tågen hang tykt blev der hentet en kasse patroner så vi kunne gå i krig. Efter en kort introduktion og lidt velvalgte ord om flugtskydning kontra jagtrelateret skydning kunne vi gå igang. En ting er at gå meget på flugtskydebanen, en helt anden ting er at gå på jagt. Man vænner sig hurtigt til hvilke bevægelser der skal til for at ramme duerne når man hele tiden skyder på den samme bane.

Koncentration og gennemsving !

Så der var fokus på jagtskydning og på at komme ud af vanerne. På sideduer skulle der skydes med gennemsving istedet for fast foranhold. En anden god øvelse var at lade duerne trykke ud uden at skytten havde sagt “klar”. På den måde bliver det lidt mere realistisk.

Han fik den !

Vi sluttede dagen af med et par runder på jæger-trap banen. Det var der ingen af os der havde prøvet før, det var faktisk en god øvelse, her skydes duerne ud i forskellige retninger som skytten ikke kender på forhånd.

Alt i alt en spændende og lærerig formiddag. Jeg kan varmt anbefale at tage et skydekursus for at få pudset formen af. En ting er at stå og lære sig de samme instuderede bevægelser for at pille duer ned på skydebanen… Og en anden ting er den virkelige verden. Og jeg kan jo så også anbefale Gilleleje Jagtkurser. Prisen er særdeles rimelig og gør man som der bliver sagt rammer man duerne…

Dette indlæg blev udgivet i Jagt, Udstyr og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *