Helt vildt…igen…

Efter weekendens apporteringsprøve i St. Dyrehave er det desværre tilbage til tegnebrædtet 🙂 Vi startede dagen i solskin og med godt humør. Jeg ankom 5 minutter i 9 og der var allerede ankommet en del andre hundeførere.

Efter en kort parole ( med lidt uenighed om fremvisning af kryptocidattest for hanhunde ) blev prøven sat i gang.   Den ene dommer lagde ud med at tage prøven. Han dumpede…..Hans hund så godt nok noget trykket ud da de kom gående tilbage .. øv.

Da det var min tur til at gå op var der bestået tre ud af 20 ! Vi gik ud til ventelinien hvor jeg fik besked på at tage snoren af Halo. Dommeren var flink og rar og god til at forklare og god til at få situationen ned på jorden….Jeg var noget nervøs.

Tilskuere betragter en deltager på behørig afstand

Første øvelse var en kort dirigering. Efter at den medfølgende skytte havde afgivet sit skud sendte jeg Halo frem. Hun løb flot i lige linie og nåede fre, Så snusede hun lidt til fasanen, vendte om og løb retur uden fasan……………………………………………..!

Arrrrr….Jeg tog det roligt, fik hende på plads og sendte hende afsted igen ( og prøvede at lyde glad og ikke alt for nervøs ) Men nej, Halo havde ikke lyst til at apportere den fugl.  Jeg er ikke tilhænger af råb og skrig m.m. Så jeg kaldte bare Halo på plads, og det var så den prøve. Man kunne godt have fortsat, bare for at prøve det, dommeren var dog ikke så glad for det, idet man så kunne risikere at der lå en fugl tilbage på vandet som Halo ikke ville tage.

Efter den netop overstående dukkert havde jeg ingen som helst interesse i at fortsætte yderligere. Vi pakkede stille og roligt sammen, i god stemning selv om Papa var en smule, for ikke at sige meget, skuffet.

Vi nåede ned og træne med Rolf Andersen i en time, så var der også lidt succeer på dagens program til både mig og Halo.

Gode sjæle har lovet vildt til træning, så jeg ved hvad der skal bruges lidt tid på de næste par uger. Så håber jeg bare på en ekstra apporteringsprøve i efteråret.

En deltager i fuld fart retur fra en vandapportering

 

Dette indlæg blev udgivet i Apporttræning, Hundetræning og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *