Helle for Halo

Sidste søndag måtte jeg desværre springe træning med Rolf Andersen over… et sølvbryllup i jylland krævede min tilstedeværelse. Festen var god men jeg havde dog med glæde set frem til denne søndags træning.

Med udsigt til regn og torden var der både medbragt gummistøvler og regntøj. Førstnævnte kom i brug, men regnfrakken kunne blive i tasken da Moder Natur begavede os med soskin og en let brise…dejligt…

Dagen bød igen på fremadsendelse med fokus på selve fremadsendelse og det snævre søg når hunden var fremme i området. Jeg havde fået trænet en del, ikke nok efter min mening, men det gik noget bedre end jeg havde regnet med. Der er dog masser af plads til forbedringer, men Halo er begyndt at få begreb om fremadsendelser og søger også godt når der bruges fløjtesignal.

Der iagttages og ventes spændt.

Næste øvelse var apport over vand.  Det er en slags forøvelse til dirigeringen over vand, idet formålet her er at træne hunden i at svømme i lige linie i dirigeringen. En hjælpetræner står på den anden side af søen så hunden kan se ( og høre ) dummyen lande. Halo gjorde det fint, svømmede i lige linie over, men tog dog vejen rundt om søen hjem.

Labrador ( Ikke Halo ) i sit rette element.

Efter vandapporteringen var der pause ( MED KAGE ! ) og dernæst var det tid til et par fremadsendelser igen. Ud med hunden og så direkte over i et snævert søg når hunden er fremme. Dagens lektier til undertegnede og Halo er flere = Ro på fremadsendelsen, brug de samme kommandoer hver gang, ros hunden og giv den rigeligt selvtillid og så skal der altså også trænes mere snævert søg…

Generelt må jeg sige at jeg var rigtigt godt tilfreds med Halo idag. Hun er meget lydhør, glad for at arbejde og SUPER nem at arbejde med. Det gør det nemt for mig som hundefører. Jeg glæder mig til, og ser med sindsro frem til, apporteringsprøven i store dyrehave på søndag..

Her er en gald Rolf hvis undervisning lige er lykkedes....

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *