En stige lang…..

Var på jagtreviret onsdag aften for at flytte skydestige på plads. Skovarbejdere havde flyttet den ud af området, til en skovvej, da de skulle skove en del derinde, åbenbart også det træ hvor stigen stod lænet mod

Jeg havde taget et par lægter med for at foretage et par konstruktive forbedringer på stigen og dem bar jeg langs skovvejen ind til området hvor stigen stod. Idet jeg slipper lægterne på jorden og sætter min rygsæk med værktøjet ser jeg bevægelse ud af øjenkrogen. Cirka 15 meter fra mig ryger et stykke råvildt afsted med den karakteristiske “brægende” advarselslyd… Det gik så stærkt at jeg ikke nåede at se hvad det egentligt var. Men det lover jo godt for mandag

Den færdigbyggede stige

Nå, så var der ingen grund til at lege “ninja-sniger” mere, så under megen pusten og stønnen fik jeg slæbt stigen ind til det sted jeg havde udset mig ( husk godt kuglefang ! og husk reglerne omstiger og tårne = http://www.jaegerforbundet.dk/media/Skydestiger.pdf ) og gik igang med ændringerne. Der blev sat et par vinkelformede brædder på så den stod bedre mod træet, og der blev lavet et rækværk til støtte.  Så blev den rejst op og lænet mod træet.

Det var med bævende hjerte og bløde knæ jeg kravlede og for at binde stigen fast. Det gynger noget indtil der er blevet slået en strik rundt om træet. Nu stod den fast og det var til at kravle op og sætte sig. Jeg sluttede dog af med en stiver under stigens ben til at holde de godt 100 kg jæger der skal kravle op

Udsigten fra stigen

Jeg skyndte mig at pakke sammen og nærmest løb ud af skoven Det var cirka 20 grader varmt og luftfugtigheden føltes som 90. Sveden haglede af mig under byggearbejdet og der var cirka en milliard myg der sugede mit blod… Så myggebalsam er lige kommet på checklisten til premieredagen…

Men ellers blev det fint..Jeg er klar….

Dette indlæg blev udgivet i Jagt. Skydestige. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *