Hot dogs … og sved på panden.

10/4 kom foråret til Danmark. Det var tilfældigvis også den søndag hvor vi skulle til træning hos Rolf Andersen. Min længe ventede ( 1 1/2 måned ) Härkila trøje ( http://viewer.zmags.com/publication/5da309e3#/5da309e3/36 ) var endelig kommet, på med den, Halo i bilen og så afsted… Ud i terrænet med os ogholddasåligemundhvorvardetvarmt… Ville gerne have haft den trøje 1 1/2 måned før, men den bliver fed til efteråret.

Nå, nok om det. På dagens program stod dirigering og frit søg. Jeg har i løbet af ugen arbejdet med dirigering. Jeg syntes at kunne spore en vis bedring i Halo løb fremad, det er lidt ligesom om hun begynder at forstå essensen i øvelsen. At der så er et stykke vej til målet vil fremgå senere.

Vi startede med en lang markering over flere terrænskift med nedslag uden for hundens synsfelt. Spændende, og rigtigt spændende for Halo der knaldapporterede flere gange !! Første gang fik jeg bremset hende, anden gang stod jeg og snorksov. Så jeg skal i den grad huske at holde øje med Halo. Tredie gang var lektien lært og jeg fik bremset en flov Halo. Fjerde gang nåede hun et godt stykke ud med den anden hund. Det er første gang jeg for alvor har oplevet det problem, og helt givet noget der skal arbejdes med. Et godt råd fra Rolf var at trække sig lidt bagud i forhold til hunden så man ikke står og stresser den op. Det virkede og gav den nødvendige ro på.

Bortset fra knaldapporter og en bøs irretesættelse fra papa gik Halo meget flot på markeringen. Hun blev ude og søgte i rigtig lang tid uden at miste modet, og endte med at apportere uden hjælp. Mægtigt.

“Oscar” på vej ind i et frit søg. Rolf gør klar til distraktioner

Næste seance var “frit søg” På skift blev hundende sat til at søge efter dummies inde i et større buskads. For at simulere en jagtsituation, og for at skabe lidt røre, var der masser af lyd fra Rolf ude ved de andre hunde. Meningen var selvfølgelig at lære hunden at den bare skal passe sit arbejde med at søge, uanset om fasaner m.m. regner ned på marken ved siden af.

Det gik også fint, for halo´s vedkommende kunne hun, på vej ud af søget, rettes tilbage med et enkelt “søge”… Samtidig var der efterhånden også god ro på når vi stod udenfor og ventede på det blev vores tur til at apportere en af Rolfs distraktioner.

Der ventes tålmodigt…

 Ovenstående billede = Alle hunde bliver dækket af, alle hundeførere går cirka 20 meter tilbage. Hundene kaldes til fører ved navns nævnelse én efter én. Super øvelse, giver god lydighed, fokus, ro på og meget opmærksomhed på fører.

Nå, men efter ovenstående intermezzo var der pause. Efter pausen skulle der fokus på dirigering. Vores hjælpetræner blev sendt langt ud i terrænet langs et pmv-spor ( se billede nedenfor ) En for en blev hundene ført frem, der blev kastet en dummy af træneren ude i terrænet ( mens der var lyd på ) Og så afsted med hunden med kommandoen fremad.

Hunden skal helt ud for enden ved de høje træer….

Nå, Halo gik ikke helt godt derudad, der skulle lidt “target-træning” til det skal forstås  således at vi, når øvelsen fejlede rykkede lidt tættere på målet. Da den så fejlede igen rykkede vi lidt tættere på og så var der bid… Af hensyn til både Halo og mig var dette dagens sidste øvelse. Ifølge Rolf burde dirigering fremefter sidde der efter den øvelse vi havde lavet. Og han havde faktisk ret. Første gang jeg lavede den efter træningen lykkedes det fint. Så nu har Halo lært hvad “fremad” betyder.

Rolf demonstrerer en dirigering…. ( Ikke Halo )

Da alle hunde havde været igennem, med vekslende resultat ( alle fik dog lært det ) stoppede vi en halv time før vi egentlig skulle. Alle var trætte, i særdeleshed hundene. Så der blev tid til lidt hyggesnak og lidt “røvere”. En hyggelig afslutning på en hyggelig dag. Vi slutter lige af med en træt Halo. Det ser ud som om der er rynkede øjenbryn, mon hun tænker over hvad der er sket i løbet af dagen …:-)

Træt Halo er klar til en lur i skyggen
Dette indlæg blev udgivet i Apporttræning og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *