Hielt Wild

Søndag d. 3 april stod den igen på hundetræning sammen med Rolf Andersen og resten af holdet.

Vi mødtes alle sammen hvorefter vi fik en kort briefing og begav os ud i terrænnet. Denne gang havde Rolf taget vildt med. Vi skulle så starte med at lave et par apporteringer med rigtigt vildt. Det var ikke noget Halo rigtigt havde stiftet bekendtskab med før, bortset fra en enkelt seance hos Rolf ( http://jagtbloggen.dk/jagttr%c3%a6ning-med-halo-2.html ) Denne gang skulle det være med fugl og med kanin. Det gik ikke specielt godt og så alligevel )

Rolf tog kaninen og tirrede Halo og fik hende kørt lidt op. Så kastede han den og Halo løb efter. Men da hun så kom ud til kaninen stoppede hun og satte sig til at snuse til den. Efter megen ballade og hoppen omkring ( for at gøre kaninen interessant ) lykkedes det dog at få Halo til at tage kaninen i munden.  Hun løb også hen til mig med den, men 1 1/2 meter fra mig smed hun den og ville ikke samle den op. Det samme gentog sig med duen.

Halo ligner en der syntes kast med døde dyr er lidt mærkeligt …

Som den meget ambitiøse hundefører jeg er syntes jeg jo ikke det var nogen superpræstation, men som Rolf ganske rigtigt påpegede, så havde Halo jo faktisk gjort det vi ville have hende til, nemlig apporteret et stykke vildt. At hun så ikke afleverede 100 % korrekt er noget der kan arbejdes med. Alene det at Halo løb “hjem” til Papa med vildtet var jo en sejr. Set på den måde har Rolf jo ret, det er bare mig der skal lade være med at forvente at hunden kan det hele på den halve tid …..

Næste indslag i træningen var apportering af dummy over vand ( terrænskift over vand ) Vi brugte et godt opkørt ¨PMV-spor  der med lidt god vilje kunne minde om en bred å. Alle hunde, inklusiv Halo, røg lige over og apporterede. En del af hundende havde dog lugtet lunten lidt, og rendte ved siden af sporet tilbage, således at de ikke skulle i vandet igen.

Hr. Andersen skyder dummyer afsted.

Den apportering gik så godt at vi gik direkte over til at apportere i vand. Jeg ved at Halo ikke er bange for vand. Så den side af sagen var ikke noget problem. Halo løb dog lidt langs kanten af søen indtil hun tog sig sammen og hoppede i efter dummyen. Den store hurdle i denne øvelse er imidlertid at undgå at hunden smider dummyen på jorden for at ryste sig.  Det gælder derfor om at få kaldt hunden ind så hurtigt som muligt….Jeg syntes selv Halo gjorde det godt i vandet, det kneb dog lidt med at få afsluttet helt fint.

Afsted med dummy og så med hund ( Ikke Halo på billedet )

Dagens sidste øvelse var et drev, ligesom sidste gang.  Efter vi havde arbejdet med apportering af vildt kunne jeg se de første træthedstegn hos Halo ( hun fik i den grad brugt indersiden af hovedet ) Det lodt til at apporteringerne i søen trak det sidste ud af hende, hun havde temmeligt svært ved at gå fri ved fod i drevet, og selv i snoren var der problemer med at gå pænt. Så for at undgå at det hele endte i katastrofe og dårlig karma trak vi os ud…

Men alt i alt en spændende dag. I denne uge øver Halo og jeg dirigering i terræn og imorgen ( fredag ) et par apporteringer på vildt. Undertegnede skal nok arbejde lidt med at se de positive ting i øvelserne, og måske skrue lidt ned for ambitionerne på kort sigt ( for at kunne se successer klart ) Og så huske at hvis en øvelse går galt skal man gå tilbage og lave den fra der hvor det sidst virkede. Og sidst, men ikke mindst, skal jeg nok prøve at træne lidt kortere og ikke jage successen så meget. En eller tre gode øvelser og så ikke mere. Så kan hunden også nå at lagre den gode træning.

Brun labrador med skumsprøjt for boven ….
Dette indlæg blev udgivet i Apporttræning, Hundetræning, Rolf Andersen og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *