Vi anlægger høreværn og der må skydes….

Fredag 1/4 havde jeg meldt mig til et riffelkursus.. Jeg har måske ikke nævnt at jeg har investeret i en riffel, men det har jeg Eftersom en del af jagten i det konsortie jeg nu er med i er jagt på råvildt, vil det være ærgeligt ikke at have mulighed for at at være med til det.

Der kommer et indlæg senere omkring købet af riflen, dette indlæg drejer sig kun om selv riffelkurset. Kurset havde jeg fundet hos de samme som holdt kurset i skydning med haglgevær, nemlig Gilleleje Jagtkurser. ( http://www.gillelejejagtkurser.dk/ ) Meningen med riffelkurset var at indskyde min nye riffel, blive fortrolig med den og blive nogenlunde klar til at gå til riffelprøve.

Jeg mødte spændt op på Hanebjerg Skydebane i nærheden af Nr. Herlev. Vi var 4 der skulle på kursus denne eftermiddag. Da alle var samlet bød Michael Toft fra Gilleleje Jagtkurser velkommen. Vi startede med lidt riffelteori udendørs. Mens vi stod og gennemgik riflen og funktioner m.m. begyndte de andre fremmødte ( skydebanen er åben for alle ) at skyde indenfor ( man ligger inde i et slags “skydehus” ) Jeg skal love for det giver et solidt drøn når sådan en bliver affyret …

Der modtages instruktion før skydning

Efter instruktion med videre gik vi igang.  Michael indskød først de fire rifler for at sikre at de ramte nogenlunde. Dernæst var det kursisterne der skød, i første omgang 3 skud ad gangen. Vi skød med træningsammunition, den er knap så dyr som egentlig jagtammunition men kan bruges til riffelprøven. Efter vi havde afgivet skudene ventede vi på klarsignal fra vagten ( der er en mand på skydebanen der styrer sikkerhed m.m. og sørger for at alle er inde før en ny skyderunde påbegyndes ) Da der var givet klarsignal kunne vi gå ud og kigge på skiverne.

Efter at have været ude ved skiven og se hvor vi egentligt havde ramt, kunne vi gå tilbage og finjustere vores sigtekikkerter hvis der var behov for det. Vi skød på 100 meter til en skive på et A4 ark. Det var faktisk muligt fra første færd at sætte alle tre skud nogenlunde samlet. Det gælder om at finde en god skydestilling, være rolig og koncentreret og tænke på vejrtrækning ( tre gange og så holde vejret midt i en vejrtrækning og afgive skud ) og blødt aftræk med det yderste af pegefingeren.

Selvfølgelig er der langt fra mit nuværende niveau til at være skarpskytte og kunne skyde øjenbrynet af en flue på 1000 meter, men jeg syntes det gik over forventning. Efter at have skudt et par serier af tre skud, gik vi over til at skyde 6 skud ad gangen. Det gik også fint, selv om Michael havde ret i hans forudsigelser om at koncentrationen ryger hen ad vejen. Den sidste serie jeg skød sad mere spredt end alle de foregående.

Til allersidst lavede vi en slags simuleret riffelprøve hvor der blev taget tid på hele seancen. Under selve riffelprøven har man seks minutter til at afgive 6 skud, hvoraf de fem skal være indenfor en cirkel med en diameter på 20 cm ( man skyder mod en skive med billede af et rådyr, og skal ramme i “kill-zone”, altså der hvor man er sikker på at dyret dør ) Jeg fik hanket tilpas op i mig selv til at det lykkedes at ramme med alle 6 indenfor den angivne zone ( Se iøvrigt dette link for yderligere : http://www.naturstyrelsen.dk/Naturoplevelser/Jagt/Jagttegn/Proever/Riffelproeve/ )

Den glade aspirant i baggrunden. Det brede smil skyldes “drengerøvseffekten” der tit opstår i forbindelse med skydning Selv om man skal huske det er alvor er det også sejt Det er Michael Toft i forgrunden.

Alt i alt en spændende eftermiddag. Efter min mening er pengene godt givet ud. Ved at engagere en der ved noget om tingene springer man  dyrebar læretid over. Folk er jo generelt flinke til at hjælpe hvis man står med problem ( det er bare ikke altid de ved hvad de taler om )  på et kursus er hjælpen bare lidt mere struktureret så man hurtigere når frem til målet, nemlig at kunne bestå riffelprøven. Samtidig er der god hjælp til det praktiske, især omkring våbenhåndtering.Jeg skal nu ud og skyde lidt mere inden prøven, dels så jeg er helt sikker på at kunne ramme, dels fordi det er ret spas

Dette indlæg blev udgivet i Riffelskydning og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *