Jagttegn…på den nemme måde..

Efter at have anskaffet føromtalte jagthund var jeg blevet bidt lidt af tanken om jagt. Jeg havde også en ide om at jeg ville prøve “noget med schweiss”, lidt ukonkret men det kom sig af at Halos far var en præmieret schweisshund. For at “gå schweiss” og hjælpe med at finde anskudt vildt skal man have et jagttegn så man kan affange vildtet hvis det ikke er dødt når man finder det.

Efter at have sværmet om forskellige sider hvor der var mulighed for at tage jagttegn fik jeg af omveje at vide at Søren ( Se “knæk og bræk” )  havde meldt sig til et kursus. Jeg havde i forvejen gjort op med mig selv at det skulle være et weekend-kursus, efter et langvarigt merkonomsemester på aftenskole var jeg en smule “pas” på aftenskoler. Jeg havde allerede skrevet til nogen med en side der hedder  www.weekendjagttegn.dk  . De svarede aldrig tilbage så det virkede ikke videre seriøst.

Det endte med at jeg tilmeldte mig et vip-kursus på www.jagttegn.com Det fungerede, der var respons og jeg blev meldt til samme kursus som Søren. Vi var deroppe over tre lørdage samt en ( frivillig ) dag til at øve afstandsbedømmelse. Det var et superkursus, meget engagerede undervisere, seriøse materialer og omgivelser og så var det hurtigt overstået … efter min bedste overbevisning alle pengene værd. Hvis man passer sit hjemmearbejde er man så godt som sikker på at bestå.

Vi havde nogle hyggelige dage med spændende undervisning. Det eneste minus jeg kan komme i tanke om ( men det er så heller ikke helt uvæsentligt ) er at man ikke lærer voldsomt meget om efterbehandling af vildt. Der vil jeg tro man får mere kendskab til på et af de længerevarende kurser.

Man kan så altid efteruddanne sig, dels ved at kigge efter hvad de andre gør når man er på jagt, dels hos Danmarks Jægerforbund ( http://www.jaegerforbundet.dk/ ) der arrangerer kurser i efterbehandling. Ud over det er der et hav af bøger og film om emnet…. Og så er der jo endeligt “learning by doing” så det er bare med at skyde til vildtet når muligheden er der.

Dette indlæg blev udgivet i Jagt og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *